Använder Blogger.

Just nu på F-5

Facebook

28 november 2012

Det perfekta samhället

Under SO-lektionerna jobbar både år 3-4 och år 5 med något jättespännande. Vi har fått i uppdrag att skapa det perfekta samhället. Vi har blivit tilldelade en ö, som vi i de olika klasserna har gett ett nytt namn, skapat en flagga och bestämt om vi ska styra landet i form en demokrati eller diktatur. Båda klasserna bestämde enhälligt att de ska styras genom ett demokratiskt styrelseskick.

3-4:and land heter Snatiana och 5:ans land Baralak'e. Nästa uppdrag var att bygga det hus som vi ansåg vara mest lämpligt i just det landet. Vi har inför varje arbetspass lärt oss mer om demokrati, diktatur, hur olika flaggor ser ut och varför man bygger hus i olika material och utformanden. Varför bygger man höghus och skyskrapor tex? Varför bygger man hus på höga pålar?

Här ser ni lite bilder på de två olika flaggorna och när eleverna i år 3-4 precis påbörjat sina husbyggande i mindre grupper.

Nästa uppdrag får ni ta del av senare. Titta gärna in snart och se vad vi sysslar med på SO:n med år 3-5.



3 kommentarer:

Anonym sa...

Men så intressant! Blir säkert jättefint! :)

Therése/ Elias mamma

Emma sa...

Å vad roligt!

/Emma

Anonym sa...

På ett sätt blir jag faktiskt lite avundsjuk, att inte jag får gå i skolan idag, ni får göra så himla roliga saker på lektionerna -vad gäller inlärandet. Inte på hedningatiden när jag gick haha :-D

/Mamma Susanne /Joel o Melkers