Använder Blogger.

Just nu på F-5

Facebook

31 maj 2012

Norrskenet serverar näringsriktig mat!

Vi är toppenglada att presentera Skolinspektionens beslut om att Norrskenets Friskola serverar näringsriktig mat till sina elever.



25 maj 2012

Egen tillverkade pH-papper

Våra pH-papper som vi tillverkade härom veckan har vi nu provat. De blev riktigt bra, bäst blev rödkålspapper.
22 maj 2012

Global uppvärmning

I år 6 jobbar vi just nu med global uppvärmning. Vad kan vi människor göra för att hjälpa till att minska den globala uppvärmningen? Det kommer många förslag från eleverna. En av dem - varför inte införa en bilfri dag i hela världen liknande "Earth hour"?
21 maj 2012

Familjen Blad

Just nu tränar år 4-5 in kortare teatrar som handlar om den tokiga familjen Blad. I veckan kör vi finslipningen av replikerna och börjar fundera på rekvisita. Nästa vecka kommer F-3 komma på föreställning. Veckan därefter bjuds klassens föräldrar in på teater samt brännbollsmatch.
Det lustiga är att det är Martin Widmark dom skrivit pjäserna, bror till Li som vi intervjuade för några veckor sedan. Detta upptäckte vi när vi börjat träna.


16 maj 2012

Trevlig helg!

14 maj 2012

Digitala CV'n i engelska

År 9 har fått spela in digitala CV'n i engelska. Här ser ni två av dessa. Vilka fantastiskt duktiga elever vi har!





11 maj 2012

pH-papper på tork

I dag har sjuorna tillverkat egna pH-papper som nu hänger på tork. Nästa vecka ska vi prova dem.

Porträttlikt?



Klass 9B har jobbat med självporträtt under våren. Tanja och Linda visar gärna upp hur resultatet blev.

Akvarell


9B håller på med akvarell på bilden. Just nu har vi gått igenom olika användbara tekniker, för att sedan gå vidare till mer fri målning. Nästa lektion hoppas vi kunna vara utomhus och måla. Håll tummarna att vädret blir bra!
10 maj 2012

Bråkspel

Vem fyller sin spelbricka först? Tärningen avgör vilken del man får lägga och har man otur och får en femma då får man plocka bort valfri bit.



8 maj 2012

Idrott år 5

Idag på idrotten leker vi plusleken! (har inget Med matte och göra, har Bara glömt namnet på leken) Femmorna har en hård match och de är verkligen inne i leken! Fyrorna är på badet och simmar!
3 maj 2012

Resedagbok

Tyra har idag berättat om sin resa hon gjort ner till Stockholm och Skövde. Spännande för klassen att höra om allt hon hunnit med under veckan hon varit borta.


2 maj 2012

Surt sa räven...

På kemin förra veckan gjorde vi pH-indikatorer av blåbär och rödkål. I dag har vi testat vilka färger de ger i surt, basiskt och neutralt.